Sauvignon blanc

Waarschijnlijk is Chardonnay niet meer de nummer 1 witte wijn druif, want Sauvignon Blanc heeft hem ingehaald!

Waar komt hij voor?
Dit druivenras wordt al sinds eeuwen in Frankrijk gecultiveerd. Hij wordt veel gebruikt in blends, zoals samen met de Semillion in kostelijk zoete witte wijnen van Sauternes maar ook met de Chenin Blanc voor een meer strakke en fruitige geur en smaak. En natuurlijk is het de druif van de beroemde Pouilly fume! In de nieuwe wereld gedijt deze druif pas sinds 25 jaar, waar hij typische Sauvignons Blanc voortbrengt die wel heel verschillende aroma’s kunnen hebben.

Hoe is de smaak?
Kattenpis op een kruisbessenstruik is een vaak gehoorde omschrijving, die geldt zeker voor de schitterende Sauvignons uit Marlborough in Nieuw Zeeland. Andere beroemde omschrijvingen zijn die van gemaaid gras,stuivend fruit en bloemig . De smaak is vaak droog, schoon en fris. In de warme regio’s van Californië, Chili en Australië presenteert hij zich eerder als een droge, zachte en romige maar soms ook futloze wijn. Zuid-Afrika blinkt uit met deze druif, vooral in het koele Constantia waar aast de bekende aroma’s ook nog uitgeperst sap van grapefruit en limoen opduikt . Als maaltijd begeleider is het toverwoord eenvoud, uiteraard bij vis en schaaldieren maar frisse lente smaken van groeten en kruiden zoals basilicum en munt passen heel goed.

Bekijk hier het overzicht van de Primawijn Sauvignon blanc wijnen. Het zou geweldig zijn als u een keuze kunt maken. Wij wensen u in ieder geval veel plezier met dit prachtige druivenras.

Ga naar de Sauvignon blanc wijnen

prijedwinefoodr