Chardonnay

De naam is zo bekend dat velen zich niet meer realiseren dat we het over een druivenras hebben. Matt Skinner (de Jamie Oliver in de wijnen) noemt het de Coca Cola van de wijnwereld!

Waar komt hij voor?
Chardonnay heeft wereldwijd ongeëvenaarde successen behaald. In het ergste geval worden er slobberwijnen van gemaakt, ongeacht waar de stok wortel schiet – van India tot Uruguay. Alleen Portugal weerstond de Chardonnay-manie. In de Verenigde Staten is Chardonnay synoniem met witte wijn en in Australië geldt zij als de allesbepalende druif voor volle elegante wijnen.

Hoe is de smaak?
De beste Chardonnays hebben complexe aroma’s van noten, boter, geroosterd brood en champignen. De smaak varieert van appels en citroen tot perzik en meloen, met impressies van boter, room en noten, net als bij de geur. De Chardonnay druif stelt geen hoge eisen en doet het net zo goed in het koele thuisland Bourgogne als in hete streken zoals de Central Coast in Californië. Chardonnay en eikenhout zijn een goed paar. Men heeft ontdekt dat Chardonnay op eikenhout (in fusten of door contact met eikenhouten spaanders) veel sneller het rijke karakter van klassieke witte Bourgogne bereikt. Chardonnay is ook zeer geschikt voor blends met minder krachtige druivenrassen. De grote Chardonnays zijn uiteraard geen blends.


Bekijk hier het overzicht van de Primawijn Chardonnay wijnen. Het zou geweldig zijn als u een keuze kunt maken. Wij wensen u in ieder geval veel plezier met dit prachtige druivenras.

Ga naar de Chardonnay wijnen

prijedwinefoodr