Shiraz

Alweer een druif boordevol, individualiteit en aroma’s, waarvan wijnen van wereldformaat worden gemaakt.

Waar komt hij voor?
De druif stamt uit het noorden van het Rhonedal, de streek van twee heel prominente wijnen: Hermitage en Cote-Rotie. Het is tevens de meest wijdverbreidde blauwe druif in Australië. Hoewel de Syrah en Shiraz genetisch gelijk zijn is er en duidelijk verschil tussen de wijnen van het noordelijk- en van het zuiderlijk halfrond.

Hoe is de smaak?
Aroma’s van zwarte bessen, pruimen, een wolkje rook en soms wat chocolade. Altijd een flinke dosis peper en kruidigheid met veel body en intensiteit. Zijn levendige karakter maakt hem zeer geschikt voor blends, ook hele bijzondere zoals met de viognier die hem iets verzacht. In Australië gaat hij heel goed met Cabernet Sauvignon, maar ook alleen schittert hij met impressies van stroop, chocolade en vanille. In de ”oude” wijnlanden zoals italië en Frankrijk (alias Syrah) is hij doorgans slanker, kruidiger en eleganter.


Bekijk hier het overzicht van de Primawijn Shiraz wijnen. Het zou geweldig zijn als u een keuze kunt maken. Wij wensen u in ieder geval veel plezier met dit prachtige druivenras.

Ga naar de Shiraz wijnen

prijedwinefoodr