Schol met wijn

Schol met wijn

Vis moet zwemmen, een bekende wijsheid die ook voor een lekkere schol geldt. Vis en venkel is ook een klassieke combinatie, zeker met dille. Bij deze frisse, zachte smaken komt een pinot blanc heel mooi tot zijn recht, je zou zelfs een beetje bij deze ovenschotel kunnen doen, in plaats van het water. Genieten!

Ingrediënten

4 schollen (ongeveer 1 1⁄2 kg) Schoongemaakt
1 citroen
2 uien
olijfolie
2 venkels
2 eetlepels kappertjes
500 gram tomaten
citroenschijfjes
takje dille
zout
peper

Schol is een van de bekendste vissoorten in Nederland. eigenlijk is de vergelijkbare bot nog iets lekkerder, omdat het vlees wat steviger is, maar een schol is makkelijker te krijgen. Oorspronkelijk werd het stoven van vis gezien als oplossing om de geur van het in vet bakken van vis te voorkomen Maar het is ook de manier om de subtiele smaak van de vis te respecteren.

    Verwarm de oven voor op 225 ºC.
  • Spoel de schollen af en droog ze met keukenpapier. Snijd de citroen doormidden, sprenkel wat sap over de vissen en laat ze 10 minuten liggen.
  • Schil de uien en snijd ze in ringen. Bak deze in een beetje olijfolie en leg ze opzij.
  • Spoel de venkel af, verwijder de onderkant en snijd de rest in plakken.
  • Wrijf een ovenschotel in met olijfolie en leg de venkelplakken erin met een paar eetlepels water. Wrijf de schollen in met zout en wat olijfolie, leg ze op de venkel en sprenkel er nog wat citroensap overheen. Leg driekwart van de dille en de gebakken uienringen op de vis en doe hier de kappertjes bij.
  • Snijd de tomaten in plakken, leg deze erbovenop en besprenkel ze met zout. Plaats de schotel 25 minuten in de oven.
  • Serveer met schijfjes citroen en de rest van de dille.


<< Ga terug naar het overzicht

Primawijn adviseert

{{block type=”catalog/product_list” category_id=”86″ template=”catalog/product/list.phtml”}}

Gratis kookboek bij elke bestelling

prijedwinefoodr