Hachee met wijn

Hachee met wijn

Hachee is gestoofd vlees dat zijn kenmerkende smaak dankt aan typisch Hollandse kruiden zoals smaak jeneverbes, laurier en kruidnagel. Wij kiezen voor twee uur kooktijd en relatief weinig boter. Verder adviseren wij de Australische wijn Shiraz Ascendar Cellars.

Ingrediënten

1 kg magere riblappen
bloem, een handvol
50 gram boter
750 gram sjalotjes
4 eetlepels wijnazijn

2 laurierblaadjes
3 kruidnagels
6 jeneverbessen
2 kleine uien
2 kleine boterhammen
(zonder korst)
mosterd
peper
zout

  • Snijd het vlees in grote stukken van ca. 3cm. Neem een plastic zak en schud hierin het vlees heen en weer met de bloem. Hierdoor komt er een dun laagje bloem op het vlees.
  • Neem een zo zwaar mogelijke braadpan en bak de stukken vlees even aan in de boter, op een hoog vuur. Haal het vlees eruit en bal de geschilde, maar ongesneden sjalotjes zachtjes. Doe daarna het vlees bij de uien en voeg azijn, suiker, wat zout, laurierblaadjes, kruidnagels en jeneverbessen er aan toe.
  • Smeer de boterhammen in met mosterd, snijf ze in stukken en voeg die ook toe aan het vlees. Laat alles twee uur zachtjes pruttelen.
  • Snijf de uien in stukjes en voeg die pas na anderhalf uur toe. Haal de sjalotjes er aan het einde uit.
  • Serveer de hachee samen met aardappels of grofgesneden brood.



<< Ga terug naar het overzicht

Primawijn adviseert

{{block type=”catalog/product_list” category_id=”93″ template=”catalog/product/list.phtml”}}

Gratis kookboek bij elke bestelling

prijedwinefoodr