zuurkool met wijn

Zuurkool met wijn

Er is een overeenkomst tussen witte wijn en zuurkool, beiden krijgen hun unieke smaak door vergisting van suiker, waardoor een frisse zure smaak ontstaat. Zeg je zuurkool dan zeg je elzas en daarom hebben wij de met een gouden medaille beloonde Pinot Blanc van Jean Remy Heaffeling uitgekozen voor dit recept. Zuurkool is heel erg gezond, bevat veel vitamine C en daarom hebben we een recept van het voedingscentrum uitgekozen.

Ingrediënten

Ingrediënten
500 gram aardappelen
1 kleine ui
¾ eetlepel vloeibare margarine
1 appel
500 gram zuurkool
1 laurierblad
1 glas droge witte wijn
2 dl halfvolle melk
peper, zout
nootmuskaat
150 gram casselerrib in dikke plakken (vleeswaar)

  • Schil de aardappelen en kook ze in weinig water met zout gaar.
  • Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  • Fruit de ui in de margarine glazig.
  • Schil de appel en snijd hem in blokjes.
  • Voeg de zuurkool toe met de appel, het laurierblad en de wijn. Laat de zuurkool 15 minuten stoven. Warm de oven voor op 200° C.
  • Maak van de aardappelen met hete melk, peper, zout, nootmuskaat en puree.
  • Doe de zuurkool in een ovenvaste schaal.
  • Snijd de casselerrib in blokjes en schik ze op de zuurkool.
  • Dek dit af met de aardappelpuree.
  • Laat het gerecht in de hete oven in 30 minuten door en door heet worden en lichtbruin kleuren.


<< Ga terug naar het overzicht

Primawijn adviseert

{{block type=”catalog/product_list” category_id=”84″ template=”catalog/product/list.phtml”}}

Gratis kookboek bij elke bestelling

prijedwinefoodr